Tjäna pengar på Instagram

Att tjäna pengar på Instagram har på kort tid etablerat sig som ett av de mest effektiva sätten att tjäna pengar på internet. Unga tjejer och killar som knappt fyllt 20 tjänar många tusentals kronor på att posta bilder som gör reklam för diverse produkter.

Hur är det då möjligt att tjäna så mycket på Instagram? Jo, tänk dig att du har en profil med 10 000 följare och inleder ett samarbete med företaget X som vill marknadsföra en produkt som kostar 500 kronor. Du postar bilden med produkten och 500 av dina följare genomför ett köp. Företaget X har nu tjänat 500×500 = 250 000 kronor.

Din ersättning för att marknadsföra produkten uppgår till 10 000 kronor, vilket i sammanhanget är småpengar. Tänk dig nu att du har 100 000 följare eller mer, det blir snabbt stora pengar. Många följare är alltså nyckeln till framgång.

Alla kan tjäna pengar på Instagram

Tjäna pengar på InstagramInstagram är som bekant en gratistjänst där vem som helst kan registrera sig. Det innebär således att vem som helst också kan tjäna pengar på Instagram. Var dock medveten om att det är ett relativt litet antal som verkligen lyckas.

Har du som mål att bli stor på Instagram så är det hårt arbete som gäller. De stora pengarna finns inom områden som mode och skönhet, men här är också konkurrensen brutal. Till en början kan det vara värt att nischa sig inom ett mindre område.

Ett bra tips som jag kan ge är att du slår dig in på underkategorier som festklänningar eller sportskor. Om du fokuserar på speciella produkter så är chansen större att du lyckas. Det måste dock vara ett område som följarna är intresserade av.

Så får du fler följare

Ska du lyckas bli stor på Instagram så gäller det att du har många följare. Här följer ett par tips du kan använda dig av för att få fler följare;

  • Var aktiv och posta nya bilder med jämna mellanrum.
  • Se till att bilderna som postas håller hög kvalitet.
  • Använd relevanta hash-taggar så andra användare lättare hittar dina bilder.
  • Besvara kommentarer och kommentera själv hos andra.
  • Posta dina bilder på andra sociala medier som Facebook och Google+.

Det finns flera sajter på nätet där du kan köpa följare till ditt Instagram-konto, undvik dessa. Din profil och de bilder du lägger upp representerar ditt varumärke och det måste du vara rädd om. Att köpa följare kan verka lockande men i det långa loppet kan det ge negativa konsekvenser.

Fokusera på kvalitet före kvantitet

Precis som de två första punkterna här ovan beskriver så gäller det att vara aktiv och publicera kvalitativa bilder för att få fler följare. Du bör posta minst 1-2 nya bilder varje dag, men lägg bara upp bilder som du själv är nöjd med. Om du enbart fokuserar på kvantitet är risken stor att du förlorar följare.

I takt med att du får fler följare så lär du också känna din publik bättre. Med hjälp av tjänster som AgoraPulse får du tillgång till viktig information som vilken tid på dygnet som lämpar sig bäst för publicering samt vilken typ av bilder dina följare uppskattar.

Tips från de stora profilerna

När man gör en Google-sökning på ”Tjäna pengar på Instagram” så får man flera tusentals träffar. Merparten av resultaten är intervjuer med de stora namnen på Instagram där de berättar hur de lyckats slå sig fram. Intressant nog är det ett tips som ofta återkommer – den sociala biten.

Instagram är ett socialt forum där medlemmarna kommenterar varandras bilder. Du måste alltså ge för att få, tipsa dina följare om andra profiler på Instagram vars bilder du gillar. Skriv också kommentarer och ge beröm, på så vis får du själv fler följare.

Tjäna pengar på Instagram genom samarbeten

Som beskrivet längre upp på sidan så kan alla tjäna pengar på Instagram. Har du ett konto med många följare så kan du inleda samarbeten med företag inom din nisch och publicera bilder med reklam för produkter. Ju fler följare desto högre ersättning får du för varje kampanj.

Inledningsvis får du räkna med att själv jaga efter företag att samarbeta med. Presentera dig själv, din profil på Instagram och beskriv vilken typ av följare du har. Om företaget i fråga finner det intressant och givande att inleda ett samarbete med dig så är det ett bra utgångsläge.

Blir du så pass stor att företagen själva hör av sig så kan det vara värt att anlita en agentur. De hjälper dig med allt från avtal till prissättning vilket underlättar och ger dig tid att arbeta på andra fronter.

Betydelsen av att nischa sig

Många av de stora namnen på Instagram verkar inom populära områden som mode, hälsa och skönhet. Man ska dock vara medveten om att dessa profiler arbetat under flera års tid för att bli stora. Eftersom dessa kategorier är så pass populära är det svårt att som ny slå sig in, därför kan det löna sig att börja inom ett mindre område.

Oavsett vilken inriktning du väljer att jobba med så gäller det att det finns en röd tråd som löper genom de som bilder publiceras. Det har stor betydelse på sikt då du inleder samarbeten med företag eftersom de vill veta vilka intressen dina följare har.

Sammanfattning

För att lyckas tjäna pengar på Instagram så gäller det att du skaffar dig många följare. Posta nya foton och bilder regelbundet, men var noga med att bilderna håller hög kvalitet. Syns du inte så finns du inte, andra sociala medier som Facebook och Pinterest kan fungera som bra komplement.

I takt med att du får allt fler följare kan du starta egna samarbeten med företag inom din nisch och posta bilder på specifika varor eller produkter. Tänk dock på att värna om dina följare, det blir inte populärt om du använder för många reklambilder.

Jag upprepar ofta att det tar tid att lyckas och det gäller inte minst Instagram, du måste ge det tid och acceptera att ingenting sker över en natt. De stora namnen idag har arbetat upp sitt varumärke under flera års tid. Men den kanske viktigaste biten är att man tycker det är roligt!

1 svar på ”Tjäna pengar på Instagram”

Lämna en kommentar

femton − 15 =