Tjäna pengar på bloggen

Har man som mål att tjäna pengar på bloggen så finns det flera vägar att gå. Ett vanligt tillvägagångssätt är att ansluta sig till svenska annonsnätverk är marknadsföra produkter från annonsörer. Det finns ett flertal nätverk att välja mellan och tusentals annonsörer.

En del bloggare inleder egna samarbeten med företag och säljer annonsplats på bloggen. Annonserna kan vara placerade i sidospalten där de syns bra, eller så är de i form av sponsrade inlägg. Alla företag är intresserade av att synas och ju mer exponering de får desto bättre.

För att lyckas med konststycket att tjäna pengar på bloggen så krävs det i första hand många besökare. Alla bloggare är på ständig jakt efter fler besökare och det gäller att synas för att folk ska hitta en. Sociala medier och länkbyten med andra bloggar är två sätt att få fler läsare.

Tjäna pengar på bloggen med relevanta annonser

Tjäna pengar på bloggen med Google AdsenseNågot som är avgörande om man ska tjäna pengar sitt bloggande är att annonserna som används är relevanta för innehållet på bloggen. En blogg om hästar och ridning ska inte visa annonser för hemma-spa eller inredningsdetaljer. Besökarna som hittat till bloggen är där av en anledning – de delar ditt intresse.

Relevanta annonser för en hästblogg är företag som säljer ridsportsartiklar och andra hästtillbehör. Det kan också vara annonser för lokala ridskolor eller liknande. Arbeta i första hand med annonsörer inom samma inriktning. Läs mer om arbetet som affiliate.

Google Adsense är ett fantastiskt verktyg när det gäller annonser. Tjänsten läser av innehållet på sidan och visar sen annonser som baseras på innehållet. Adsense-koden är lätt att installera och underhållsfri, tänk dock på att att följa Googles regler och villkor.

En smal nisch kan ge bättre resultat

Man behöver inte vara Einstein för att förstå hur svårt det är att slå sig fram och tjäna pengar inom områden som mode och skönhet. Ska man tjäna pengar på bloggen idag så bör man kika på alternativa inriktningar där konkurrensen inte är lika hård.

Kan du hitta en smal nisch så är det en riktigt bra grund, om det dessutom är något som intresserar dig så är det ännu bättre. Det är alltid lättare att skriva om ämnen man själv brinner för. Oavsett vad man bloggar om så finns det alltid andra som har samma intresse.

Fokusera på innehållet

Räkna med att folk är kräsna idag, det finns tusentals bloggar att besöka så innehållet är A och O. Se till att den information du publicerar verkligen tillför besökarna något, då är det större chans att de återkommer. Det ökar dessutom chansen till att besökarna rekommenderar din blogg till sina vänner.

Kontrollera både stavning och språkbruk innan du publicerar, se också över indelningen av texten. Använd rubriker som delar av texten i stycken för att skapa en mer behaglig läsning. Inkludera också bilder som illustrerar informationen.

Publicera inte korta och innehållslösa inlägg bara för att uppdatera ofta, det är att bita sig i svansen. Varken besökarna eller Google har någon nytta av dessa. I det långa loppet är det bättre med välskrivna inlägg som är rika på fakta.

Använd recensioner och egna omdömen

Som bloggare bygger man upp en relation med besökarna, det kan man dra nytta av genom att recensera produkter man själv gillar. Recensioner är alltid eftertraktade eftersom människor vill veta vad andra tycker innan de själva köper produkten.

En bloggare som inriktar sig mot heminredning har goda möjligheter att tjäna pengar på bloggen genom att tipsa om olika inredningsdetaljer. Visa upp dina egna inredningstips med bilder och informera besökarna om var man köper respektive vara.

När man skriver recensioner så bör dessa vara utförliga och innehållsrika. Framhäv produktens fördelar men se också till att vara realistisk, det finns inga mirakelprodukter. Det gäller att balansera informationen och framställa produkten som attraktiv.

Lägg mycket tid på marknadsföring

En blogg med många besökare genererar mer intäkter, av den anledningen bör man lägga mycket tid på att marknadsföra sin blogg. Avsätter man en timme eller två om dagen till att skriva inlägg så bör man lägga minst lika mycket tid på marknadsföring.

Sociala medier är ett bra sätt att synas så skapa ett konto hos de största aktörerna som Facebook, Instagram, Twitter och Google+. Låt informationen som publiceras på bloggen också synas i de andra kanalerna, det gäller alltså att arbeta parallellt.

Byt länkar med andra bloggar

Kontakta andra bloggare och hör dig för om länkbyten, ju fler länkar man har till sin blogg desto bättre placering i Google kan man räkna med. Vänd dig i första hand till bloggar inom samma nisch eller inriktning som din egen. Trevägsbyten är att föredra när det gäller länkbyten.

Man kan också investera i trafik

Att köpa trafik till bloggen genom annonser behöver inte vara dyrt, man kan åtminstone testa en månad. Både Facebook och Google har annonsnätverk där man själv sätter sin budget, det gäller dock att synas på rätt sökord.

För att sammanfatta det hela

  • För att tjäna pengar på bloggen krävs det mycket arbete och tid.
  • Marknadsföring är en viktigt faktor, lägg minst lika mycket tid på den här biten som att skriva inlägg.
  • Visa endast annonser som är relevanta för bloggens inriktning.
  • Ge dig inte in i svåra branscher som skönhet och mode, försök hitta en smalare nisch.
  • Använd dig av recensioner och djuplänka till specifika produkter.
  • Se till att skriva innehållsrika inlägg som verkligen tillför besökaren något.

Som du ser så är det några viktiga punkter att tänka på om man ska uppnå sitt mål med att tjäna pengar på bloggen. Det gäller i första hand att ha tålamod, alldeles för många bloggare ger upp efter bara några veckor. Räkna med att det tar minst ett halvår och kanske mer innan de första resultaten visar sig.

Bestäm dig för att lägga ett par timmar om dagen på både marknadsföring och uppdateringar. Försök att betrakta det hela som ett långtidsprojekt som sträcker sig över ett år. Att skapa mindre delmål gör arbetet både lättare och roligare.

Jag hoppas du har nytta av tipsen här ovan och önskar dig lycka till i arbetet med att tjäna pengar på bloggen!

Lämna en kommentar

elva − två =