Sälj skönhetsprodukter online

En del livnär sig på att sälja skönhetsprodukter på nätet, en av dessa är en nära vän som nyligen tipsade mig om företaget Oriflame. Jag har väl kanske inte direkt något enormt intresse av smink- och hudvårdsprodukter så sett, men är desto mer intresserad av inkomstmöjligheterna.

Oriflame grundades så tidigt som 1967 och omsätter idag över 15 miljarder kronor om året. Som återsäljare har man möjlighet att marknadsföra fler än 1000 svenska skönhetsprodukter inspirerade av naturen. Sortimentet utgörs också av accessoarer samt redskap inom både skönhet och hudvård.

Har du drömmar om att öppna en egen webbshop och sälja produkter inom hudvård och skönhet? Vad sägs då om en färdig lösning i snyggt format fylld med artiklar? Direkt efter registrering hos Oriflame får du din personliga butik och allt du behöver göra är att marknadsföra dig.

Att sälja skönhetsprodukter har aldrig varit enklare

Sälja skönhetsprodukter med OriflameEn klar fördel med Oriflame är att det inte krävs någon tidigare säljerfarenhet. Företaget hjälper dig att nå framgång, dessutom är utbildningsmaterialet helt gratis. Programmet First 90 Days ger dig riktlinjer, tips och användbara verktyg. Kanske mest intressant är dock att man får förutsättningar för att kunna tjäna 10 000 kronor på 90 dagar!

Så fort registreringen är genomförd får du tillgång till din unika webbshop. Här finns allt från ett stort produktutbud till skönhetstips. Din enda uppgift är alltså att marknadsföra butiken, varje gång en besökare genomför ett köp så får du provision.

Ett enkelt sätt att nå ut till potentiella kunder är att dela sin butiks-länk på sociala medier. Har du många vänner på Facebook så är det förstås en riktigt bra start. Du kan dessutom skapa en enskild Facebooksida där du tipsar om nyheter från Oriflame.

Driver du en blogg så kan du tipsa dina besökare om din Oriflame-butik. Du kan även recensera specifika produkter och sedan länka till dessa i din butik. Många vill läsa andras åsikter om produkter innan de själva köper dem.

Skolklasser kan tjäna pengar till klassresan genom att sälja utvalda skönhetsprodukter från Oriflame. Bestäm tillsammans vilka produkter ni vill inrikta er mot och ta sedan upp beställningarna. Skönhet och hudvård är en populär produktkategori.

Hur mycket tjänar jag på att sälja skönhetsprodukter?

Det är förstås en intressant fråga och svaret är rätt enkelt – ju mer du säljer desto mer tjänar du. Faktum är att du kan tjäna upp till 50% av ordervärdet, det beror helt och hållet på hur mycket arbete du lägger ner på att marknadsföra din butik.

Ett bra tips är att lägga lite extra krut på att marknadsföra hudvårdsprodukter som ofta används. Det kan exempelvis vara dagkrämer eller liknande som ofta tar slut snabbt. Då du registrerat dig som återsäljare för Oriflame blir du tilldelad en sponsor som du kan bolla idéer med. Sponsorn kan dessutom ge dig värdefulla tips om hur du lyckas på bästa vis.

Som ovan beskrivet får alla återsäljare en personlig webbshop fylld med produkter, men det går också att sälja produkterna på traditionellt vis. Du kan med andra ord ta upp beställningar av nära och kära och sedan skicka efter produkterna. Möjligheterna som återsäljare är nästintill oändliga.

Utbilda dig till certifierad hudvårdsexpert

Tidigare i texten skrev jag om Oriflames utbildningsmaterial som till stor del är helt gratis att ta del av. Företaget har dessutom modul-utbildningar som erbjuder möjligheten att bli certifierad hudvårdsexpert hos Oriflame. Utbildningen är uppdelad i 3 steg och kräver inga förkunskaper.

Den första delen benämns Modul 1 och är en introduktion till Oriflames avancerade hudvårdsprodukter. Här får man lära sig grunderna i hudlära och hudens uppbyggnad. Utöver produktutbildningen får man också lära sig säljteknik och hur man kan maximera sina möjligheter att tjäna pengar på att sälja skönhetsprodukter.

De två nästkommande utbildningsstegen Modul 2 respektive Modul 3 innefattar affärsutbildning och fördjupning. Det ges också tillfälle att träffa experterna som utvecklar produkterna. För att ta sig vidare till dessa steg så krävs det att man lyckats sälja ett mindre antal hudvårdsset.

Bygg upp ett eget säljteam

Tipsa dina vänner om att bli återsäljare hos Oriflame och bygg upp ett starkt säljteam. På så vis maximerar du möjligheten att tjäna pengar. Då någon av dina vänner ansluter som återsäljare under dig så blir du automatiskt sponsor för denne. Ju mer kunskap du har desto mer kan du lära ut.

Under fliken ”Mitt Nätverk” hittar du material och länkar som kan användas till att tipsa andra om att bli återsäljare. Här hittar du också information om vilka som anslutit sig, se till att snabbt kontakta nya återsäljare och hjälp dem så mycket du kan.

Sammanfattning

Oriflame är perfekt för dig som vill starta eget inom skönhet och hudvård. Du får en personlig nätbutik fylld till bredden med produkter inom en mängd olika områden. Oriflame sköter hela biten från beställning till leverans så din enda uppgift är att marknadsföra dig.

Så snart registreringen är avklarad kan du marknadsföra din butik på Facebook och andra sociala medier. Jag kan starkt rekommendera att du sätter upp en separat Facebooksida som du uppdaterar kontinuerligt med information om nya produkter och erbjudanden.

Oriflame har ett brett utbud av utbildningsmaterial som till stor del är helt gratis. Här kan du ta del av många nyttiga tips som hjälper dig att lyckas. Vill man så kan man ta steget längre och utbilda sig till hudvårdsexpert. Du kan börja tjäna pengar på att sälja skönhetsprodukter redan idag!

Läs mer om Oriflame här

Lämna en kommentar

20 + fyra =