Tjäna pengar på Facebook

Merparten av Facebook-användarna använder tjänsten till att kommunicera med vänner, men visste du att man också kan tjäna pengar på Facebook? Är du någorlunda bekant med svenska annonsnätverk som Adrecord så finns här flera annonsörer att arbeta med.

Grundstenen i arbetet med att tjäna pengar på Facebook eller andra sociala medier är många följare. Ju fler som följer din kanal desto större är kundkretsen. Det största arbetet är således att bygga upp en Facebooksida med många följare.

För att få många läsare till en blogg krävs det att man erbjuder läsarna något de har nytta av, samma resonemang gäller Facebook. Du måste först hitta en nisch som kan vara intressant för andra och sen kontinuerligt uppdatera med ny information.

Börja med att skapa en Facebooksida

Tjäna pengar på FacebookNumera kan man bara skapa Facebook-sidor genom sitt personliga konto, det gäller alltså att man har ett vanligt konto på Facebook. Döp sidan till ett namn som förknippas med det du avser skriva om. På så vis hittar besökarna lättare till din sida.

Du kanske är duktig på att snickra? I sådana fall skulle du kunna döpa sidan till ”Byggtips” eller liknande. Att renovera lägenheten eller sommarstugan är populärt och det kommer garanterat att locka många läsare som vill ta del av tipsen.

Då sidan är igång blir nästa steg att fylla på med information. Skriv ett inlägg som beskriver hur man förkroppar lister i taket eller byter bänkskivan i köket. Var utförlig med informationen och använd bilder som illustrerar så att läsarna förstår.

Få andra att följa din sida på Facebook

Om du ska lyckas tjäna pengar på Facebook så behöver du många följare till sidan, det blir den tuffaste utmaningen. Börja med att tipsa dina personliga vänner om din sida och uppmana dem att tipsa andra. På så vis kan du snabbt skaffa dig ett hundratal följare.

För att få fler läsare till en blogg så måste man uppdatera bloggen ofta med nya inlägg. Samma resonemang gäller också för en Facebooksida, du måste vara aktiv för att behålla läsarnas intresse. Uppdatera regelbundet med nya tips så får du allt fler följare.

Har du konton hos andra sociala medier så kan du använda dig av dessa för att få fler följare till din Facebooksida. Du kan också lägga ett par kronor på annonsering, Facebook har ett effektivt annonseringsprogram som kan ge bra resultat.

Tjäna pengar på Facebook genom annonser

Hur många följare som krävs för att du ska kunna tjäna pengar är svårt att svara på, ju fler desto bättre. I takt med att du uppdaterar sidan med allt mer information om ämnet så kommer det resultera i fler följare. Tänk på att det tar tid att bygga upp en trogen följarskara.

Intäkterna från din Facebooksida kommer från annonser som du själv lägger in. Registrera dig hos Adrecord och ansök till annonsörer som är relevanta för din inriktning. Om vi tar exemplet byggtips här ovan så finns det flera bra annonsörer att samarbeta med.

Kontrollera först att annonsören som du avser samarbeta med tillåter marknadsföring på sociala medier. Bryter du mot reglerna så är risken stor att du blir avstängd och går miste om eventuella inkomster. Det framgår tydligt hos respektive annonsör vad som gäller.

Skicka läsarna direkt till produkten

Verktygshandlarn är en av de annonsörer som godkänner marknadsföring via sociala medier. Det är också en relevant annonsör för en Facebooksida som tipsar läsarna om byggtips. Precis som namnet antyder så säljer företaget verktyg.

Ett bra sätt du kan använda dig av för att öka chansen att tjäna pengar är att djuplänka till en viss produkt. Låt oss säga att du tipsar dina läsare om en bra sticksåg från Makita, avsluta då artikeln med en djuplänk till just den sticksågen.

För att djuplänka letar du först upp den produkt du vill länka till på företagets hemsida. Kopiera länken och klistra in den i fältet ”Djuplänkning” hos Adrecord så omvandlas den till en unik spårningslänk. Det är den här spårningslänken du använder på din Facebooksida.

Tjäna pengar på att hjälpa företag med Facebook

Allt fler företag inser fördelen med en egen sida på Facebook. Det är dock långt ifrån alla som använder sin sida på rätt sätt, det kan bero på tidsbrist eller brist på kunskap. Vill du inte skapa en egen sida så kan du tjäna pengar på Facebook genom att hjälpa företag.

Facebook är en viktig kanal som kan generera många nya kunder för företagen. Av den anledningen kan du tjäna bra med pengar genom att bistå med dina kunskaper. Ett jobb kan snart leda till ett annat och sen är du igång på riktigt.

Om företaget i fråga också använder sig av andra sociala medier så kan du kanske vara behjälplig där? Gör du ett bra jobb så kan du eventuellt bli anställd som ansvarig för marknadsföringen på sociala medier. Arbetar du åt flera företag samtidigt så kan det resultera i en bra månadslön.

Sammanfattning

Som det framgår i texten finns det goda chanser att tjäna pengar på Facebook och det är något som alla kan göra. Startar du en Facebooksida idag och börjar bygga upp din verksamhet sån kan de första slantarna trilla in redan inom ett par veckor.

Antalet följare är ofta avgörande för hur bra du lyckas, fler följare innebär större möjligheter att nå ut. Det kan gå trögt till en början att få följare till sidan, men börjar någon tipsa sina respektive vänner så kan det bli en viral effekt som snabbt sprider sig.

Innan du lägger ut annonser på Facebooksidan är det viktigt att du försäkrar dig om att annonsören tillåter marknadsföring på sociala medier. Långt ifrån alla är intresserade av att synas på sociala medier ur det perspektivet. Inled bara samarbeten med annonsörer som godkänner detta.

Är du duktig på sociala medier så kan du tjäna pengar på Facebook genom att snygga till andra sidor. Det finns en rad företag som är i stort behov av att få hjälp med sina företagssidor. Stöter du på en sida som verkar vara undermålig så kontakta företaget och erbjud dina tjänster.

2 svar på ”Tjäna pengar på Facebook”

  1. Låter mycket intressant. Har en idiotenkel idé som jag spånat på ett tag. Inget unikt men vet att det finns ett enormt intresse.

    Svara
  2. Hej, jag har en Facebook sida som har över 95 tusen följare. Jag har tänkt börja tjäna pengar på det. Hur går jag tillväga?

    Sjukt tacksam för svar!

    Svara

Lämna en kommentar

1 × tre =