Betalda undersökningar

Tjäna pengar på betalda undersökningarHört talas om betalda undersökningar? Trots att det här konceptet figurerat på internet sedan 90-talet är det fortfarande en nyhet för många. En del avfärdar möjligheten och anser att det hela är bluff och båg, sanningen är dock den att det är fullt möjligt att tjäna pengar på betalda undersökningar.

En produkt som slår är ofta värd miljontals kronor eller mer för företagen, omvänt gäller också att en dålig produkt kan innebära lika stora förluster. För att utforma en produkt som konsumenterna köper behövs feedback, och bäst feedback får man från konsumenterna själva.

De flesta som sysslar med betalda undersökningar ser det som ett kul sätt att skrapa ihop lite extrapengar. Den svenska marknaden inom betalda undersökningar är relativt liten jämfört med utlandet. I USA finns det människor som lever på att delta i betalda enkäter.

Vad tjänar man på betalda undersökningar?

Undersökningspaneler i Sverige betalar vanligtvis 5 – 15 kronor per genomförd undersökning. Det finns dock de enkäter som är värda upp till 40 – 50 kronor. Utöver pengar så är presentkort en populär ersättningsmodell.

Varje korrekt ifylld undersökning ger ett visst antal poäng som sedan kan växlas in mot presentkort. Hur många poäng man tjänar på undersökningarna skiljer sig, en avgörande faktor är hur stor enkäten är. En mer avancerad undersökning ger fler poäng.

Ovanstående resonemang gäller också för hur mycket pengar man tjänar på att delta i betalda undersökningar. Ju fler undersökningsföretag man är registrerad i desto fler undersökningar kan man förvänta sig.

Värva vänner för att tjäna mer

Hos de flesta paneler kan man tjäna fler poäng genom att värva sina vänner. Spårningslänken kan med fördel läggas ut på bloggen eller i sociala medier. Har man många besökare eller följare så finns det stor chans att flera av dessa registrerar sig.

Hur fungerar betalda undersökningar?

Då man registrerar sig hos en åsiktspanel får man fylla i sin e-postadress och uppge vilka intressen man har. Systemet lagrar informationen och skickar ut undersökningar som matchar dina intressen. Enkäterna skickas till e-postadressen man registrerat.

För att inte gå miste om en betald undersökning så lönar det sig att registrera en ny e-postadress. På så vis kan man också särskilja arbete och fritid, det är ju trots allt ett arbete man genomför då man fyller i enkäter.

Ju fler intresseområden man uppger vid registreringen desto fler betalda undersökningar kan man ta del av. Var dock medveten om att det är din skyldighet att besvara frågorna sanningsenligt.

Varje undersökning tar 10 – 20 minuter

De flesta undersökningar som skickas ut är relativt enkla, räkna med att det tar 10 – 20 minuter att besvara dem. Ofta har man lite ledig tid under dagen och då kan en betald undersökning vara ett alternativ för att fördriva tiden.

Frågorna rör endast dina intressen

Alla betalda undersökningar är utformade på olika sätt. Frågorna kan handla om vad du tycker om en viss bilfärg, eller hur du uppfattar kundtjänsten hos en mobiloperatör. Det är generella frågor som baseras på dina angivna intressen.

Mellan varven kan det dyka upp specialiserade undersökningar som endast vänder sig till en liten målgrupp. Om man ingår i den målgruppen framgår redan vid de första frågorna. Företaget kanske bara är ute efter tjejer som nyligen färgat håret.

Att delta i betalda undersökningar är gratis

Alla seriösa marknadsundersökningar är gratis, man ska alltså aldrig betala för att fylla i enkäterna. Är man osäker på företagets omdöme så kan en enkel sökning på Google ge svar på frågorna. Det finns också en mängd forum på nätet där man kan läsa om respektive åsiktspanel.

Inom alla branscher finns det bluffmakare, det gäller även inom betalda undersökningar. Stöter du på en sida som verkar vara för bra för att vara sann så är det säkerligen så med. Läs alltid igenom policyn på sidan för att bilda dig en egen uppfattning.

Hur får man betalt?

Paypal används som betalningsmetod i betalda undersökningarDe flesta åsiktspaneler använder PayPal som utbetalningsmetod när det gäller pengar. Var dock medveten om att man ofta måste uppnå en viss summa pengar innan utbetalningen genomförs. Är summan allt för hög så kanske det inte är värt besväret.

Presentkort skickas med posten eller så kan de användas digitalt i butiken. Är du ute efter ett specifikt presentkort så kolla först om det finns tillgängligt. Alla företag erbjuder presentkort i olika butiker.

Observera att enligt lag måste man skatta på förtjänsterna från betalda undersökningar. Kontakta skatteverket och ta reda på vad som gäller just för dig, kanske är det en så pass liten summa att du slipper skatten?

För att maximera sina möjligheter att tjäna pengar eller poäng ska man försöka uppfylla följande punkter;

  • Var alltid ärlig när du svarar på frågorna, blir man påkommen att ljuga kan förtjänsterna tas bort.
  • Svara så snabbt du kan på frågorna, men som ovan – var ärlig.
  • Registrera dig för att testa produkter, dessa får man vanligtvis också behålla.
  • Värva vänner och bekanta med din unika spårningslänk.

Sammanfattning av betalda undersökningar online

Att delta i betalda undersökningar ska vara roligt i första hand, räkna inte med att det blir några större summor pengar. Gillar man att shoppa kan det vara ett bra sätt att komma över presentkort i olika butiker. Då det inte kostar något att delta så kan presentkorten mer eller mindre betraktas som gratis.

För att samla så många poäng som möjligt så bör man registrera sig hos flera åsiktspaneler. Tänk dock på att skapa en ny e-postadress dit undersökningarna skickas. Svara alltid så ärligt det går på frågorna, men försök också göra det så snabbt som möjligt.

Undvik bluffsajterna genom att söka på företagets namn. Är det en oärlig aktör så kommer den informationen fram rätt fort. Skulle du stöta på en sajt som verkar alldeles för bra för att vara sann så kan du räkna med att det också är så.

Vissa enkäter kräver att man är minst 16 år gammal för att få delta. Observera också att det krävs att man är 18 år för att registrera sig hos PayPal. Är man minderårig så kan man alltså endast få betalt i presentkort.

I övrigt krävs det ingen utbildning för att få vara med, så sätt igång och svara på frågor redan idag.

Lämna en kommentar

tretton − fem =